Zondag 24 juni, Romeinse middag

In het kader van het Erfgoedfestival “de oudste grens van Gelderland” organiseren wij op zondag 24 juni rond de Romeinse Tuin in park de Steenen Camer van 12.00 tot 16.00 uur een Romeinse middag.

Tijdens deze activiteit zijn er rondleidingen in de Romeinse tuin maar ook naar het weer gevisualiseerde Castellum in Meinerswijk. Er zijn diverse informatiekramen met heel veel info over de Bataven en de Romeinen die hier 2000 jaar geleden in deze streek woonden. 

Er zijn optredens van muziekgroep Krebbel met vroegmiddeleeuwse muziek, ook Romeins.
Alle vrijwilligers flaneren in Bataafse en/of Romeinse kledij. Er is ook een klein Romeins kampement aanwezig, hier ziet u hoe de gewone Romeinse soldaten waren gehuisvest, in kleine eenvoudige tenten.

Ook kunt u hier proeven van Romeinse soep met Romeins brood en diverse Romeinse hapjes. Verder is er verkoop van Romeinse kruidenplantjes en oogstproducten uit de tuin zelf.

De AWN afdeling 17 is aanwezig met een scherven/pittentafel, Romeinse spelletjes, kleurplaten voor kinderen en de mogelijkheid om je archeologische kennis te testen.

En verder speciaal voor kinderen zijn er Romeinse spellen (deltaspel, molenspel etc.), kan men op de foto met echte Romeinse soldaten of met hun stripidolen Asterix en Obelix. Ook kunnen ze een selfie maken in Romeinse kleding met helm, schild en zwaard en mogen ze met wat hulp een fibula (metalen Romeinse speld) maken.

Deze middag wordt georganiseerd door de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld en AWN (Ver. van vrijwilligers in de archeologie) 

Plaats: In en rond de Romeinse tuin, Hannesstraatje 2a, 6843 NV Arnhem (bij de Drielsedijk).

Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang is gratis.

 

Go To Top